En dag på Kontoret - LUFTEN ÄR FRI :D

Kom till UF kontoret efter en jobbig skoldag.
Idag skulle det hållas ett VIKTIGT möte ang. Vårkampanjen: LUFTEN ÄR FRI

Eftersom årets vårkampanj handlar om det offentliga rummet så var det viktigt att vi sökte tillstånd o.s.v.
De som deltog på mötet kom från Kultur Nämnden och Park och natur förvaltningen, de  stora factionerna som har hand om dessa frågor.

Innan mötet börja satt jag, Acke och emilie på med o fixa start paketet till kampanjen som ska skickas ut till skolorna. Vi fick mäta ut mått på 25 meter långa sessaler och sätta ihop paketen. Evaloo berättade lite om Leonardo Davinci och om dem universala måtten på en människo kroppen :O Ganska fascinerande ändå. Att hur olika vi än är så finns det mått som är vi har gemensamt :O COOLT!

Efter att ha klippt ungefär 100 meter sessaler så var det snart dags för mötet. Kultur utskotts folket började komma. Alla politiker började även komma. Detta mötet var viktigt för oss alla. Även för mig då det var jag sa la upp Motionen som denna vårkampanj kretsar omkring. Det känns ändå så jävla gött att vårkampanjen är baserad på min grej :D Det är inte alltid det händer!!

Luften är fri möte. Så här såg mötet ut ungefär.

Mötet började direkt efter vår för. möte. Under mötets gång så disskuterade vi frågor som Graffiti och Gatu musik. Jag säger bara så: Man blir förbannad!
Dem satt o typ sa att dem inte tänker tillåta ett lagligt område med graffiti och säger att det är klotter och massa annat skit. RESPKET LÖST!  GRAFFITI ÄR KONST! INTE KLOTTER! DET ÄR SKILLNAD PÅ ATT KLOTTRA OCH GÖRA KONST! dem satt där och höll med sin klotter policy och spotade ut varenda skit dem kunde om detta! GUD!!! Man blir så arg


Samma sak var det typ på Gatumusiks frågan. Dem sa att dem inte har förbjudit det men att i vissa ställen måste man ansöka om tillstånd och att det får ske under ett begränsat tid... MEN VAFAN! Bara det lilla kan man väl göra undantag på? Det är under två veckor och vi håller oss till dem flesta spelreglerna. Det är ju inte så att vi vill att det ska ske en stads kupp elr en Revolution elr att det skall demostreras helt jävla konstant!


nåja... De gick med på de mästa iaf... SKÖNT! Det kändes iaf bra att dem gick med på att ha Flashmobs. De var väldig sammarbets villiga också förutom på dem två frågorna :(

Innan mötet var över så kom jag på två flashmobs.

Kan berätta lite mer om det i en senare inlägg.

Auf Wiedersehen :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback