Spel Recension, EVERQUEST

Hej, För att få lite o skriva om här kan jag nog börja skriva lite recensioner.
De kan handla lite om Spel, Musik, Böcker, Filmer, lite allt möjligt.

OBS! Recensionen är skriven från min egen synvinkel och inte copy - paste från Wikipedia eller andra uppslag

Nu ska jag iaf skriva om:


Everquest är ett av de första spelen under genren Fantasy mmorpg.
Spelet skapades av Sony Online Entertainment (SOE) i slutet av 90 talet och var den första MMORPG spelet att vara gjord i 3D grafik.

Glooming deep mine

Något som är värt o nämna är att det är det här spelet som i principen gjorde MMORPG genret stor och det var många som började spela det här när det kom ut. Flera stycken blev även beroende.
Precis som allt annat spel av samma genren så börjar man med att göra en gubbe som kommer vara din Karaktär, roll eller Avatar i spelet. I spelet kan man välja mellan 15 raser och 16 klasser. Det jag gjorde var en Dvärg Paladin som ni ser på bilden.
Själva spelkänslan skiljer sig från många MMORPG jag testat. Det känns väldigt oldschool kan man säga. Det fanns inga quest markings, en ganska dålig karta till spelet och man skulle prata till NPCn genom kommandon i chatt rutan.
Trotts det krånglet jag nämnde där uppe så är EverQuest riktigt roligt. Det behåller på något sätt Oldschool känslan hos Klassiska MMORPG. Dess Ras och klass variationerna är något som det verkligen borde få creds först.

Grafiken var nog inte det bästa idag. Men för att vara en såpass gammalt spel så är det inte alls dåligt som ni ser. Innan såg spelet mycket värre ut. Men det märks fortfarande att det är gammalt då gubbarna rör sig lite halv stelt och när man straifar så ser det ut som buggen moonwalkar.

Efter att ha testat spelet så kan jag faktiskt förstå varför folket gillar det och varför väldigt många har spelat det i över 6 år och att spelet fortfarande är vid liv. I vanligt fall brukar MMORPG spel dö ut ungefär 4 år efter det har kommit. väldigt många P2p (Pay to play) spel har tvingats att bli Free2play, Altså att det är gratis att spela, för att rädda spelet lixom. Fast det här spelet har holts vid liv och har updaterat regelbundet enda sedan det släpptes och nu är de uppe vid 17 expansioner. Mycket hah?, lyckligtvis så behöver man inte köpa alla expansioner för att börja spela. Utan de kommer oftast med Starter packetet eller om du köper det senaste expansionen: House of Thule så kommer även de andra spelen med.

Vill avsluta inlägget med att efter att ha testat spelet funderar jag starkt på att köpa det. Detta är verkligen ett MMORPG spel som är utomstående idag och det är en riktig klassiker.

Vi ses!

KONERT MED HVITFELDTSKAS SYMFONIORKESTER!

Igår (Torsdag) hade Hvitfeldtskas symfoni orkester konsert på Artisten.

Titeln var Harry Potter v.s. Bela Bartok, Sekunderade av Gösta Nystroem, John Williams, Johnny depp, Antonio Dvorak och Camile Saint seans.

Vi skulle spela stycken ur bl.a. Harry Potter och Pirates of the Caribbean och även Schindler's list(med fiol solo), men även klassiska stycken som Dvoraks Rondo med El bas solo (Låten är egentligen skriven för cello), Ungerska bilder av Bela Bartók, Danse Macabre av Camile Saint-seans (med fiol solo här också) och även en känd teater svit av Gösta Nystroem.

Konseren blev riktigt lyckad och jag är nöjd med min egen insats men ännu mer nöjd med hur resultatet av vårt arbete blev. En stor, scenisk succée
Vi gjorde massa av roliga saker. På Nystroem så klädde några av oss ut till Renässans män och kvinnor och spelade eller bara gick omkring för att hälsa på publiken, det såg riktigt läker ut vill jag säga:
På sista satsen i Nystroem så skulle några stycken ha på sig mask (Bl.a. jag) då satsen hette "Maskspel"

När det var Schindler's list så spelade inte jag för att det var kammar orkestern som skulle köra den med Victoria stjerna som solist. Det var riktigt fint.
Efter det vare Harry Potter. Vi gjorde något väldigt roligt sceniskt när vi skulle börja spela den. När temat gick så kom bassisten Christoffer in med ett blixt målad på pannan och troll kars mössa och den fina Trollstaven som var en halvmeter lång pinne med ljustråd virrad om den. Han kom in med staven och sa "Hello, my name is Harry Potter." och gick sedan fram till Dirigent stället och skulle dirigera. När han försökte första gången sade orkestern "Ah! Ah!" och skakade på huvudet. Han försökte igen och vi upprepade. Efter tredje gången lyste spotlighten på entrén till rummet och vår dirigent, Martin Bagge kom in iklädd i trollkarskläder med mössa och glasögon. Slagverkarna slog i lite smått för att höja stämningen medans Martin vandrade mot Harry som försökte försvara sig. TIll slut tog han trollspöt och dirigerade med ansikten mot publiken och vi började spela satsen som heter "VOLDEMORT"

När Harry Potter var klart så vare paus. Pausen slutade med ett litet surprise från några i orkestern som formade en skörövar skepp och gick igenom massan varav signalerade att pausen var slut och dags att spela Pirates of Caribbean. Det var maffit som tusan och det blev riktigt bra. Här klädde sig några stycken ut sig till Pirater och vi höll på o fäktades lite granna innan Martin kom in iklädd sjörövar kaptens kostym och ropade ut ett kommando och orkestern sa "AJAJ KAPTEN!!!" och låten drogs igång.
Efter Pirates skulle vi kompa ett elbas solo på Dvoraks Rondo och efter det spelade vi Ungerska bilder av Bartok. Förövrigt så är vi inte längre pirater här xD
Min favorit sats ur Bartok var nog satsen Björndans som hade en skön rytm och melodi med Blåsaren

Tillsist var det dags att spela DANSE MACABRE av Saint seans. Där hade vi en solist som klädde sig i Sklett kostym spelade på olika ställen under hela låten i lokalen. När hon spelade så lyste spotlighten på henne.

Föreställningen blev en Succé och jag är riktigt nöjd, Nästa grej vi ska öva är Requiem av Mozart!

SES!!!

Sportlov + Sjuk= Inte bra :(

Att vara sjuk under sportlovet är inte alls en höjdare. Man kan inte gå ut även fast vi inte har någon skola den här veckan...

Har haft hosta sedan lördags.
Lyckligt vis nog mådde jag mycket bättre igår och var frisk nog att gå till GO-klubben och spela GO.
På grund av att jag varit sjuk är jag dock tacksam över att jag blev sjuk nu för i skolan är det jobbigt med sjukanmälan, men samtidigt så vill man ju vara med kompisar under lovet. Hehe...

Hursomhelst så tror jag att jag är frisk imorgon. jag måste däremot vara frisk tills på Söndag då vi ska repa med orkestern.
Nästa vecka är det skola igen och då händer det många saker: Symfoni orkestern ska ha spelning på artisten.
Vi ska även ha vårt första Matte Prov i Matte B!
Cheer for me!

Imorgon (fredag) ska jag bli intervjuvad av GT angående Ungdomsgårdar typ. Hoppas jag inte mår allt för dåligt då.

Byebye!

KLASS KONSERT MU1 och MU2N, FÖRSTA STORMÖTET OCH VINNARE I SKOLANS HAMBURGARE ÄTAR TÄVLING

Jepp, Nu i veckan har det skett massa saker och jag kommer nog inte skriva detaljerat om allting för till slut blire ut tjötat och folket vill inte läsa.

Men hursomhelst. Denna veckan har vi fått TYP the Final Schema på vårterminen med ganska många miss tillrättade. Hoppas det inte sker några fler jobbiga ändringar under terminen. Vi har även haft nöjet att äntligen få lite Matte och även haft vårt första Fysik lektion, vilket är awesome :D
Dock är det inte Awesome att veta att man ligger lite efter i matten (nu snackar jag min klass och inte att jag ligger efter).
Men det var inte så himla allvarligt mycket efter vilket är bra. Då hinner vi räkna i kapp :D

På Tisdagen hade vi KLASSKONSERT tillsammans med tvårorna från Mu2n. Det var riktigt bra och riktigt roligt. Jag var med på Två låtar + slut nummret. De två låtarna var bl.a. en låt som kallas "The complete History of Soviet Union, through the eyes of a Worker, arranged with the musik from Tetris" (Eller något liknande med ett jätte långt namn), det är en awesome låt som är skriven med melodin från Tetris eller Korobeiniki så som melodins original namn lyder, och riktigt roligt att spela!
Det andra låten var en Fiol Duet som jag skulle spela tillsammans med en kompis. Båda två var riktigt lyckade nummer. hehe.
Förutom dessa var det tre andra nummer också. Det första var The Big Spender från Sweet Charity, några spelade Smoke on the Water och några från min klass spelade en Queen låt, En kille i Tvåan spelade en riktigt cool låt skriven av Mozart. Slut nummret är låten "Bright side of life" som kommer från Monty Python. Under låten skulle jag och några andra spela Suicide squad. Med andra ord: VI skulle ta livet av oss på scen (Inte på riktigt dock). Sedan så var vi med och sjöng på låten under Refrängen. Versen fick en annan tvåa sjunga. Konseren var Succés och jag skulle vilja spela igen snart!

Onsdagen samma vecka så vare stormöte med Ungdomsfullmäktige. Det här är det första stormötet under denna mandat perioden och så hände det saker som jag tror aldrig jag varit med om i UF förut. På en punkt var Tal listan full och Vi var nära på att inte hinna med alla punkter på dagordningen!
Dessutom var det fullfart i disskussioner på många punkter vilket var riktigt roligt! Jag hade riktigt roligt på mötet.
Synd bara att min motion inte röstades igenom :(
Jaja, Jag tänker iaf fortsätta driva frågan om sänkt rösträtt ålder. Jag skulle dock aldrig dirket föreslå en konstitutions ändring för att jag vet att det kommer att bli jobbigt och i principen omöjligt.
Däremot så vill jag göra Göteborg till en test stad. Om det blir lyckad här kanske politikerna i Riksdan ändrar sin syn på frågan.

Något mer som hände i veckan var bland annat att jag var med och deltog i Skolans Hamburgare ätar tävling. Jag säger såhär nu: INGA HAMBUGAREN PÅ EN MÅNAD! Jag åt fan 5 burgaren på 3 minuter... Tävlings reglerna var att man hade tre minutrar på sig att äta så många handburgaren man kunde. Om man åt sex är man automatiskt vinnare. Jag åt inte alla sex stycken på 3 minutrar men jag gick ändå ut från Bamba som segrare... Yeah. No burgers for me på ett tag.

Jaja. Nu blev det uttjötat iaf så jag tänker sluta nu!

Bye bye!

So Far so good

Nu har man äntligen fått känna på den nya schemat. Det var sådär men jag failade redan första dan med att gå till fel jumpa sal på idrotten xD
Fram tills nu har inget annat roligt hänt, fast jo! Vår matte och Fysik lärare har varit sjuk hela veckan vilket gjorde så att vi slutade tidigare vissa dagar och längre raster i andra, Vilket iofs är soft. Det som är mest epic med detta är att han faktiskt tog sin tid att KOMMA till skolan och berätta för oss att han är sjuk. För er som inte vet det så bor han i Lerum xD

Fredag denna veckan fram tills söndag ska ett Convent hållas på Världs Kulturmuséet för Japan intresserade människor (Med andra ord, för Wapaneser och Otakus, Sorgligt nog är jag en Otaku). Som vanligt så intresserar sånna konvent inte mig.
Det enda Conventet som intresserar mig just nu är Gothcon som handlar om spel.

Ha det bra!

RSS 2.0