Orlando, Staden full av Nöjesparker!

Har bott en vecka i Orlando nu. Under den här veckan har vi haft kul både i och utanför sommar tillhållet.
När vi är inut tillhållet spelar vi biljard och Pingis, Gymmar och badar i polen. Allt sånt är gratis tydligen.
Förutom dessa så har vi varit på flera olika nöjesparker.

Orlando är tydligen känt för många nöjesparker, bland annat Disney World. Synd bara vi aldrig hann vara på någon av Disney World parkerna. De parkerna vi var på är bl.a. Busch Gardens, Seaworld, Aquatica, Universal Studios, Island of Adventure och Wet n' wild. Dessa är alla ganska stora parker, Större än liseberg iaf. Har åkt på massa olika berg och dalbanor under den här veckan och nästan alla hade lopar och skruvar, Yeah!
Annat roligt är bland annat 3D/4D filmer, simulationer och teatrar

Kommer berätta lite om varje park i senare inlägg med bilder :)

Shanghai är nästa stopp då. Ska gå på världs mässan och träffa kompisar där. Hoppas att jag även kommer kunna träffa Albin Ringstad.
Den nörsken har man inte träffat på år!

Vi ses allihopa! :D

Auf Wiedersehen.

p.s. Jag saknar verkligen sverige!


Om Miami (utan bilder)

Jag har bara en mening som passar in på Miami: VARMT OCH FUKTIGT!

Kroppen kändes ganska klibbigt  har och allt när man har stott ute i c.a. 30 min.
Tur att man hade AC och allt i sommar tillhållet/Hotelet man bodde på.

Annars var det helt okej. Staden är fint och det växer palmer och andra växter som växer i varmt och fuktigt havs klimat.

Under tiden vi vart i Miami har vi åkt  runt i stan med bil. Badat (Inte i havet dock), Shoppat, Sett Alligatorer och chillat i sommarstället.

Gymnasiet ska bli en ny start för mig så jag har köpt enhel del, Säkert upp till 100 dollar. Har bland annat köpt:
En svart skjorta med lite nitar här och där.
Svart kortärmad skjorta
4 t-shirts
ett par Vans och ett par Converse

Kommer nog inte köpa mer än så tror jag. I Sverige ska jag även köpa en nitbälte åtminstone med mina egna Cash :)

har även lärt mig skillnaden mellan Alligatorer och Krockodiler här, Ngt som jag inte kunde innan.

I nästa inlägg blir det lite om Orlando.

Auf Wiedersehen :D


På Kapitalistisk Mark - Miami

"there is no Way like the American Way"...
Hmm... Ja... För att inget annat land är lika bra på att slösa på jordens resurser som USA.

Så som det står i rubriken befinner jag mig just nu i Miami, Florida, USA.
Direkt när vi gick av tåget till Shanghai var vi upptagna med att leta efter Dr. Pepper, Liu Weiwei. Vår vän som vi ska vara med innan vi går på flyget. Själva tågresan tog lite mer än 30 timmar (en dag och två nätter). Samma dag skulle vi på flyget till Torronto, Canada där vi senare åker till Orlando, USA.

Vilket skifte ändå. Under 3 dagar har vi åkt över halva jordklotet med 12 timmars tids skillnad. Sammtidigt rest från Asien till Nordamerika och från ett kommunistiskt styrt land till den ultimata kapitalist landet.
Jaja... Slut på SO tjaffs nu, Tror alla vill ha Sommarlov.

Hur som helst, vi landade i Orlando runt 11. Eftersom det blev lite miss här och där i Canada så har inte vårt baggage kommit riktigt än så vi hyrde en bil och åkte till vårt hotell. Synd bara jag inte kan lägga upp bilder för hotelet (eller a... Lägenheten snarare) var riktigt stort och hade i principen det mesta man ville ha. Vi alla fick duscha av oss lite grann innan vi gick och la oss och sov. Det som är lite minus med det hela är att vi fick somna i otvättade kläder som vi haft i c.a. 3 dagar.

Dagen efter träffade vi mammas agent som hjälpte till att köpa en del av den här sommar tillhållet. Derek heter han och var ganska trevlig. Efter att ha ätit frukost med honom så checkade vi ut och åkte till Target (en maxi liknande affär) och köpte kläder och mat. Jag fick tag på en Metallica T-shirt därborta, Sweet :D

Efter ett tag åkte vi vidare in till Miami, Själva bilresan dit tog oss c.a. 5 timmar och mellan åt hämtade vi vårt baggage i flygplatstet. Här bor vi också på en lyx hotel med rum stora som lägenhet. Nice.
Berättar mer om Miami i nästa inlägg.

Auf Wiedersehen.

Chengdu och lite mer

Tjena, Sry för att inte kunnat updatera bloggen på länge. Befinner mig nu i Chengdu, en stad i Sichuan.

Det kommer inga inlägg med bilder på ett tag nu eftersom jag inte har med mig min egen laptop. Hoppas att folket blir nöjd med massa text iaf :D

Chengdu är en ganska schysst liten stad som sagt, eller a... liten och liten, Den är 2/3 av Beijing xD
Staden är känt för bl.a. God mat! Här är maten väldig god, originellt och väldigt mycket billigare än ganska många städer.
Det ligger i nordvästra kina. @linus: Chengdu tillhör Yunnan i Hearts of Iron :P

Staden har även 2 parker som är ganska så kända, ett är WuHu Street som är tillför att memorera någraältar från De Tre rikernas tid. Dem är bl.a. Pang tong, Zhuge Liang, Liu bei, Guan Yu och Zhang Fei. Den andra är DuFu Gården, Du Fu är en poet från Tang dynastin, i klass med Li Bai.
 Här finns även 4 ganska kända gator varav ett har jag glömt namnet men de som jag kan nämna namnet på är Första klass under skyn (Yiping Tianxia) och är känd för mat, här ligger restaurangerna en efter en. Har ätit totalt i 3 av dem. Vissa är ganska billiga, andra väldigt dyra.
de två andra gatorna jag kommer ihåg namnet på är KuanZai Xiang, Det är två rader av gator som ligger bredvid varandra, en är ganska bred den andra är ungefär hälften så bred som den andra. Ngt som förvånar mig är att det var bombat av engelsmän och fransmän där xD.
Den tredje gatan är Jingli och är en gaturestaurangs gata, Här kan man hitta alla möjliga snacks från kina. Har inte testat ngn av dem men brorsan har, Det smakade skumt säger han x)

Det vi har gjort här är bl.a. att chilla på vår hotel, besökt alla dem platserna och träffat en levande buddha. Altså han är en reincarnation av någon buddha eller buddhistava (en buddhistisk gud hursom hälst). Han är ganska så cool, även om han är som en helgon så är han väldig chill, typ går omkring i solbrillor, gör peace tecknet och säger yeah ibland. Men beviset för att han är en levande buddha är bl.a. att han kommer ihåg grejer från sitt förra liv och så verkar han veta saker som han aldrig frågat om. Slår vad om att han kan knäcka lösenordet till min dator x)

När vi chillar på hotelet tittar vi bl.a. på massa TV. Jag och brorsan har två gemensamma favorit programm: Hi My Sweetheart, En taiwanesisk Idol, highschool love story. Anledningen till att vi gillar den är att den är ganska udda i sin story, Vi är nog vana vid nörd tjejen som blir ihop med snygging killen på skolan eller den blyge klumpiga som blir ihop med näst in till perfektion kille med top-betyg o.s.v. men den här handlar om en Potfrilla-Glasögon tönt som blir ihop med den stenhårda tjejen (båda två är eller har varit mobbad). Den andra halvan av serien händer det några karaktärs förändringar, Nörd killen blir en snygg och stilig Playboy och sedan där händer det några grejer.
Den andra programmet är Chinese Paladin 3 och är en Wuxia/Svärdsmans historia med drag av Fantasy i.
Snart ska jag till Shanghai och efter det så ska jag till USA. Ska försöka göra några inlägg i USA iaf. Men inga bilder föräns augusti. Förlåt. Ska även berätta om Emei bergen och lite andra ställen då med bilder :)

AUF WIEDERSEHEN! Miss ya all in Sweden!

Yuanming Garden, Old summer palace

Old summer palace



Yuanmingyuan är en av de största nationalparken i världen. Den byggdes under Qing Dynastin mellan 1700-talet till tidigt 1800-talet.

Det kallas på engelska för Old Summer Palace. Det är en samling av 3 gårdar av sjöar, vackert landskap och palatser. Det dinns även templar och bibliotek där i, en gigantisk paradis för den kejserligga släckten och regeringen. Bodde säkert ganska många Eunucher och sånt här också.
När den var som störst och populärast tillhörde bl.a. Beijing Universitets och Qinghua Universitets campus Yuanmingyuan. Även Sommarpalatset var en del av Yuanmingyuan.

I gården finns det stora dammar som människorna grävt sjäva när man byggde själva palatsgården. Allt jord har dem senare lagt på högar vilket blir alla berg o.s.v. som finns i gården.

Efter den andra Opium kriget brändes hela parken av kolonisatörer. Sedan under Kinesiska Republikens tid så plockades byggstenar från ruinerna av parken för att bygga upp hus och annat i staden samt så togs väldigt mycket antikviteter från själva gården. Idag håller man på o försöker åter uppbygga stället och återställa det som var förstört. Här kommer några bilder. btw, Bilden åvan är från en modell.

yuanming damm

En sådan här damm.

Kockos nöt :D

Kokos nöt, Fanns o köpa i själva parken. Det är väldigt uppfriskande och smakar gott :D

Fin bild

Tyckte den här bilden var bra. Det är typ Neckros festivalen snart i yuanmingyuan, därför har dem typ fullt med neckroser :D

Ett av ruinerna

Ett av ruinerna. Ser ganska västerländsk ut enligt mig. Arkitekturen beror på att Qing kejsaren Qianlong var förstjust i västerländskt kultur och det märks xD
Här är typ fontängården, Här ska många fontärner ha byggts och det ska ha låtit så mkt att man var tvungen att göra tecken för att få folk att förstå vad man vill.

Labyrint

Bild från en gigantisk labyrint i gården. Qienlong byggde den under hans tid. I mitten finns det en Pavillion, Där brukar han sitta vid midhösten som det kallas, en högtid i kina. När han satt där i mitten så beådrade han sina konkubiner att bära på lyktor och gå omkring i labyrinten. Den som när centern först ska få belöning. Kan tänka mig hur kul han har det i mitten på sin tron medans han tittar på när sina konkubiner är helt lost i panik i labyrinten. Labyrinten i sig är inte särskilt svårt men folket var mycket kortare på den tiden.



Tyckte den här vyn var ganska fin, Får även en liten kines på köpet xD



En jävligt fin fisk xD



De tolv Stjärntecknena i kina. Dessa är bara Kopior. Av originalerna finns det 7 här, 5 stycken ska finnas lite här och där. Har hört att det finns 2 i frankrike xD



En sista bild på modellen.

I nästa inlägg kommer jag att berätta lite om en Restaurang vi åt på eller lite om The MYTH, En Tv-serie baserad på Jackie Chan filmen som jag gillar. Snart ska jag även resa till Sichuan och från där till Tibet sen till USA och till Shanghai. Bara mamma har med sig dator så jag kommer inte att dra upp bilder :(

Auf Wiedersehen tills dess!

RSS 2.0