Tidsvattnet rinner inte åt ett håll

Okej, I det här inlägget vill jag göra det klart för alla att saker och ting förändras.

Har fått det redan några gånger nu att jag är Kommunist.
Säger inte att det är fel beroende på hur man menar men en ska jag säga det själv så var det ett bra tag sen jag var en renblodig Vänster Radikal och Revolutionär Kommunist.

Mina politiska åsikter har förändrats över sommar lovet itackt med att jag har fått nya synes sätt på individen, Människan och samhället (Kollektivet).
Även valet och andra faktorer har påverkat mina politiska och filosofiska synessätt.
OM man frågar mig nu angående ideologier o.s.v. så säger jag att jag är Fri Socialist (elr Anarkokommunist beroende på tillfällen och sakfrågor). Tolka detta hur ni vill.

Anledningen till detta beror på att jag har insett att om det är något man inte gillar så försöker man bara hitta det som är dåligt med denna ting, Speciellt inom politik så är det såhär. Jag tycker att man ska kunna se saker och ting från både Ljusa och mörka sidan. Ingen/Inget är perfekt eftersom man har olika uppfattningar och allting har sina för och nackdelar.
Förut när jag VAR vänster radikal så gillade jag inte Alliansen ett dugg. Men alla måste växa och det har jag också gjort. Båda blocken har sina stånd punkter och dem har sina för och nackdelar. Under valet t.ex. så bråttades jag oftast med vad jag egentligen ville och det jag kom fram till är att jag vill har rödgrön regering MEN jag ville hällre har Rheinfeldt än Sahlin. Måste faktiskt säga att Rheinfeldt har både gjort ett större roll att bygga och reformera moderaterna än vad Sahlin har påverkat oss. Utan Rheinfeldt hade Moderaterna antagligen fortfarande varit en väldig Konservativ Parti istället för den mer Liberala Partiet som det är idag.
"Rheinfeldt gör Moderaterna Rödare men Sverige mycket Blåare" Var det en muffare som sa och det håller jag faktiskt med om.

En annan sak fråga är mina åsikter angående pengar och kapital. Förut så sa jag att var mina åsikter Pengar är människans enda problem och att Pengar var roten till allt ont. Det här är åsikter som jag faktiskt inte håller fast vid idag då roten till Pengar är egentligen Människan i sig.

Hoppas ni som läser detta förstår vad det är jag babblar om. Att tidsvattnet inte rinner åt ett håll menas att saker och tinge förändras.

Bye bye! Vi ses :)

SCOUT LIVET ÄR GÖTT

Från fredags tills idag (Söndag) så var jag på Hajk DM (Vandringen) tillsammans med Scoutkåren.

Vad kan man säga? Det började med att jag kom lite scen till mötesplatsen i stan och sedan åkte vi tåg tillsammans till start punkten. Efter att ha suttit med en schiffer som vi löste på ett par sekunder så började vi vår sträcka. Under Tävlingen skulle man vandra en vis sträcka varje dag i tre dagar. På Lördagen ska man vandra längst.

Under sträckan så förekommer det kontroller som man ska göra och även Orienterings kontroller. Under tiden ska man även tillverka en hantverk för att sedan lösa en uppgift på sista dagen. Iår skulle man tillverka en Hov. På varje kontroll kan man få max 20 poäng, Då får man en uppgift som har med scouting (eller något) att göra och sedan ska man lösa uppgiften, Detta innefattar allt från knyta knopar till att kunna scoutlagen.

Man fick även tre schiffer att lösa. Vi klarade bara den första då man skulle använda t9 på mobilen. Dem andra två schiffren var bland annat en mind fuckat schiffer som man skulle vika en loppa och lösa på det sättet och den tredje var att man skulle måla en klocka och sätta ut 24 bokstäver 1a och 2b o.s.v.
Vi löste iaf nästan klockan...

På nätterna fick man sova i tält eller vindskydd beroende på vad det är man bär med sig. Vi sov i Vindskydd och under fredag natt så Regnade det som tusan och det slutade med att våra sovsäckar blev blöta på undersidan. Och under hela lördagen var det Regn som tusan! Men livet lekte iaf. "En Scout möter svårigheter med glatt humör" säger man!

Som sagt så kämpade vi med tävlingen och det lönade sig för VI VAAANN!
Kom på första plats i vår klass i Tävlingen! :D
Så Jävla gött! Vi hade misslyckats med två schiffer och sedan inte så lyckat hantverk men vi vann!
Vandrings priset var en Koppar kittel som var ganska så fin och det visade sig att vi vann redan första Hajk DM 1966.
Våra ledare kom även etta i sin klass och där fick vi även en ganska så rolig horn. Synd bara att Mobilen tog slut på batterier. Annars hade det nog kommit fler roliga bilder. och även seger bilder.

Aja. Här bjuder vi på en sista bild och sedan Så  ses vi nästa gång!




INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR!!

Något jag är besviken över angående valresultaterna är bl.a. att Alliansen vinner igen (Utan majoritet) men det är bara en liten del. Det som jag är mest besviken över är att Rasismen har slått sina rötter i vår praliamentala Riksdag, SVERGIEDEMOKRATERNA Har fått 5.7 procent av rösterna och 20 mandat i Riksdan! Tänka sig, Vi har rasister i riksdagen, helt OACCEPTABELT!

Igår (måndag) var det Demostration i göteborg mot Rasism. Det hela började som en Facebook event med kort varsel. Men även om det var typ i sista sekundern så kom hur många som helst :O
Facebook är underbart (Y)
Hursomhelst. Det var massa människor samlade på götaplatsen och när klockslaget för demostrationen slogs så drogs alla uppmärksamhet mot trappan bakom poseidon och där inledde man demostrationen med olika tal från olika politiska personer. Det var mest folk från vänster kanten som talade. Mycket av talet handlade om Solidaritet, Integration, Anti-rasism, klasskamp, Jämnställdhet och jämnlikhet. Kunde nästan gissa på att de flesta kommer från Socialistiska Partiet, Kommunistiska Partiet, Vänster Partiet och många andra organisationer som ligger långt ut i vänster kanten.

Sedan började marschen. Vi gick hela vägen från Göta platsen till Järntorget. Här kommer några bilder




Som ni ser så har vi kvantitet och Ursäkta att dem är så suddiga xD

Under hela demostrationen ropade vi högt "Inga Rasiste På Våra Gator" och typ "Crossa Rasismen" o.s.v.
När vi var framme vi järntorget var min röst slut och jag var gör hes xD
Hade egentligen tängt ringa lite folk för att snacka lite om demostrationer men som tur va var dem online på bl.a. Fejjan :D

kan avsluta inlägget med mitt lite egna tankar: Att SD har fått fotfäste i riksdan är ett bevis på att Rasismen/Nazismen har satt stora rötter och växt i sverige dem senaste fyra åren. Att vi nu har ett främlingsfientligt parti i Riksdan har jag ganska lite (nästan noll) tolerans för. främlings fientligheter och radikal Nationalism river isär solidariteten i landet och samtidigt skapar större klyftor mellan grupperna. dessutom finns det risk för att historian upprepar sig. Vi som är svenska medborgare ska se till att detta inte sker och vi ska alla göra vårt bästa så att inte termer som "Hälsa segern Åkesson" och "Arbete ger Frihet" gör inslag i vårt samhälle. Jag är en av dem som tror på modellen om den tredje rummet och jag tror på Jämlikhet och Solidaritet!
Det som hindrar detta är bland annat negativa fenomen som radikal Nationalism, Rasism och Nasism som står i vägen för sammanhållningen!
Störta rasismen innan landet och demokratin störtas!
FÖR ETT JÄMNLIKT SAMHÄLLE!

Hasta La Vista, Vi ses :D

Musik handlar om att skapa!

För några dagar sedan släpptes Linkin Parks senaste Album, A Thousand suns.
Viserligen har jag inte lyssnat igenom albumet men av dem låtarna jag har hört så har det varit en jävla erfarenhet. Soundet av dem låtarna har var något som var riktigt svårt att smälta. Det var något som Linkin Park aldrig har gjort innan. The Catalyst var den första låten jag hörde ur skivan och första gången jag lyssnade på låten blev jag ganska så besviken, jag tyckte det lät som techno. Men efter att ha lyssnat igenom den låten några gånger inser jag att det var mycket mer än så. Det var på något sätt vacker men samtidigt väldigt experimentalt och industriallt.
Efter att ha lyssnat på några fler låtar ur albumet (via youtube och Myspace) så inser jag att det här är ett konstverk.
Ett kreativt, experimentalt och väldigt skickligt gjort mästerverk av Linkin park.
Man kan verkligen säga att Linkin Park tog isär bandet och satte ihop det på nytt, Nu har soundet förändrats och även sång strukturen.

Personligen så tror jag att jag tänker köpa det här albumet för att supporta bandet och för att själva albumet enligt mig är en strålande verk. Linkin Park har utvecklats riktigt mycket som musiker. Något som dock går mig på nerverna är alla haters till föredetta fans. Människor som inte kan acceptera förändringar och betéer sig omogna och ignoranta. Linkin Park har för länge sedan slutat lyssna på andra människors åsikter och kommentare och bestämt sig för att utveckla musiken och höja ribban för sig själva så högt som möjligt. Det här är inte längre Nu Metal bandet Linkin Park som gjorde Meteora och Hybrid Theory, det här är Linkin park som alltid siktar på att utvecklas som musiker och alltid göra sitt bästa och skapa det soundet som är deras utan att bry sig om popularitet, Main Stream och Marknad.

Alla musiker måste utvecklas. Inga musiker kan hela tiden spela samma musik om och om igen utan att förändras. Detta gäller inte bara Linkin park, detta gäller även Green Day, Slipknot, Meshuggah, IN Flames, Dark tranquillity, KoRn och många andra band runt om i Världen. Man kan inte hela tiden stanna på samma punkt utan att röra sig framåt. Musik går ut på att uttrycka sig, det är sant, men musik är även en estetisk fenomen och därför ska man hela tiden skapa nytt och utveckla. Det gäller inte bara musik, detta gäller nästan allt här i världen. Ett samhälle måste utvecklas och moderniseras, en politisk ideologi måste utvecklas och förnyas. Det går o hitta många exemplar. Världen utvecklas och vi måste titta framåt och inte bara stanna vid en enda punkt.

Det var nog allt jag ville säga

Hasta La Vista, Vi ses!

Well...

Okej... Något jag behöver lära mig är att planera mina dagar in i varje detalj
Först skolan, Sedan hem och dra på fritids aktivitet/Dra till UF (Gäller endast måndag och onsdag) och sedan hemma och plugga/Koppla av/Öva instrument...

Yeah...

Det blir ganska svårt o tajma in allt bra...
Men a... Kanske när jag kommit in i skolrutinerna går det bättre.

Hursomhelst

Idag hade vi Skolval, Eleverna på skolan skulle rösta på det parti man gillar mest. Personligen tycker jag att inget av båda blocken är särskilt bra nu för tiden då Oppostionen (Vänstern) har Mona Sahlin som jag inte är särskilt förtjust i då hon har uttryckt sig på många löjliga sätt.
Sedan har Alliansen (Högern) massa förslag som jag inte alls gillade, typ att cutta massa estet program och observations bedömning samt sänka skatten o.s.v. och så vill jag inte ha Rheinfeldt där igen.
De andra alternativen var Piratpartiet och Sverigedemokraterna plus ett blankt röst som man kan klottra något eget på. Innan vi drog och röstade så hade vi Samhällskunskaps redovisning där man fick höra lite om partierna och jag vill säga att jag är SPYFÄRDIG efter att ha hört SDs Politik och PiratPartiet verkar ha endel ganska omöjliga (och lustiga) idéer som jag inte brydde mig något om.
Själv tog jag en pappers lapp och klottrade ner "Kommunistiska Partiet" och la det i kuvert och gick för att rösta.
Jag röstade inte på KP för att jag är Kommunist (vilket iofs stämmer), Jag röstade på dem mest för lolz fast deras val affisch är riktigt festlig xD

Annat som har hänt är att vi har fått ett nytt (Och sämre) schema där jag börjar ALLA DAGAR innan nio, Nästan ingen bytes tid mellan Kemi och GEMU på Torsdagar och så slutar jag senare på Torsdagar också D:
Pluset är dock att jag slutar tidigare på måndagar och att vi fortfarande slutar 12:50 på fredagar...
Surt... Men så äre.

Och sedan så har jag fått ett Ultimatum av min rektor som lyder: Antingen läsa Japanska och Dissa hemspråk eller så läser jag hemspråk och dissar Japanska... Vill bara säga en sak: "FUCK THIS SHIT!", varför inte båda samtidigt D:
Men jag tror nog valet är uppenbart: Japanska. Kinesiska kan jag redan (kanske inte skriften så himla bra) så det jag tjänar på det är gratis MVGn (Eller An om alliansen vinner) och merit poäng på några kommatecken. Fast jag tjänar inget på det kunskaps mässigt...
Om jag läser till steg tre i Japanska så får man också merit poäng och dessutom så tjänar jag på det kunskaps mässigt då jag lär mig ett nytt språk.

Förutom skolan så har jag lite andra saker som jag behöver göra:
  • Få igång mitt Metal/NU Metal band, Arsenik
  • Börja spela Aion och möjligt vis köpa StarCraft 2 och vanliga StarCraft.
  • Updatera min AAR på Hearts of Iron
  • Släppa en EP innan Jul lovet som solo musiker
  • Se på Inception, The Expendable och Toy Story 3
Hasta La Vista,

Vi ses :D

Sopor på fotbollsplan



Idag (Torsdag) så var det Hvitfeldtskas Traditionella fotbolls tunering för ettorna.
Som det står så är det en tradition, och eftersom det är elevkåren som fixar allt så har dem satt en tema för matchen (Och några roliga instruktioner). Temat var Masekrad, Alla klasser skulle ha något som visar klassens solidaritet.

Vår klass hade temat sop påsar. Alla i klassen skulle ha på sig sop påsar (som man fick ta med sig själv) vare sig man skulle spela eller inte. OM man inte var med i spelet så fick man vara hejarklack och då¨fick man även ha med sig städredskap att slå på. Här kommer några bilder



Så här såg man ut i sop påsar xD
Och massa städredskap och btw. Ansiktsmålningen vi hade skulle föreställa smuts xD





Våra nummer var klistrade med Silver tejp, Inte alla hade riktiga nummer dock, Maria hade Pi (som är 3.14159) och jag hade x^4 :P

Det fanns tre priser man kunde få:

  • Bästa maskeraden=(Något pris jag inte kommer ihåg)
  • Bästa hejarklacken=En plats i kvartsfinalen
  • Vinnaren av tuneringen=Pockal och shit

Vår klass kom inte vidare i vår grupp eftersom vi har vunnit en match men förlorat en match. Men vi gick vidare till kvarts finalen iaf eftersom vi är BÄSTA hejarklacken :D
Städredskap ftw.
Hade många olika (Lite puckade) hejar ramsor. Typ MMF klacken rip off ("OOH... SOPA!!!!!!!") och Queen inspirerat ("WE WILL TRASH YOU!") och lite annat roligt.
Riktigt jävla bra ändå att vara bästa klacken, måste betyda att min klass är riktigt jävla awesum cheerish xD

Men i kvarts finalen så rök vi under straff omgången när det var 1 - 1

yeah, Men det var värt det, Riktigt jävla kul o spela i sop påsar. Fast man blir riktigt svettig efteråt
Men det här visade även hur bra vår klass är på att hålla ihop. Det är precis en sådan bra klass som man trivs med, Goa människor som visar varandra respekt och kamrat skap.
Precis en sådan klass jag alltid velat gå med

Aja, Nu blire bara uttjötat

Hasta La Vista! Vi ses!

Some Rumorse Are True.

Kan nog börja den här inlägget med att jag har haft äran att få terminens första Japanska lektion.
Det var väl... Roligt i guess?

Vi lärde oss lite grund fraser för första mötet och hur man presenterade sig och svarade på frågorna.
Att kunna presentera sig själv och öva in några (enkla) hiragana tecken är vårt läxa tills onsdag (imorgon).
Svårare än så är det inte.

Men som rubriken lyder så har jag fått bekräftelse om ännu ett rykte ang. Hvitfeldtska:

Det är mycket plugg

Framförallt för att Musik-Naturaren som både räkna röven av sig inom Mattematik så sitter vi även och övar på våra instrument tills fingrarna blöder OCH sitta med massa Gehörs övningar, Musik teori grejer och noter och för oss som spelar i symfoni orkestern: ÄNNU FLER NOTER.

Jag vill inte få det o låta som ett klagomål (fast jag antar att det redan gör) då jag läxorna inte har så himla stor kvantitet (Förutom övningarna) men det som är lite svårt är att Tajma in plugget, Själv kommer man ju från en Montessori klass där man är van vid att man får uppgifter som ska vara klar några dagar framöver. Får nog vänja mig vid läxor. Det kommer att vara lite klurigare nu att tajma in fritids aktiviteterna nu...

Hursomhelst så måste man ju anpassa sig efter nya metoder och rutiner.
Men dagarna i skolan är ganska softa, Har dock fortfarande lite problem att komma i tid till dem första lektionerna xD

Morgon dagen (Onsdag) kommer vara redigt skönt då alla lektioner (förutom det första) är inställda :D
Det betyder att jag slutar 9:10, SOOOOOOOOOFT!!
Det som är ännu roligare är att det är Japanska och då ska var och en av oss som läser det roliga (Men hårda) språket stå och presentera oss själva med det som vi har lärt oss.
Upptäckte att jag har det lite lättare än de flesta andra att förstå skrift texten då Kanjis=Kinesiska tecken.
Får dock försöka ställa in mig så att jag förtår att Tecknet för Rom på kinesiska är även tecknet för ägg i japanska xD

Welll... Wish me luck

Hasta La Vista!

The Hvitfeldtska experience

Det jag kan säga nu efter att ha haft en riktig skolvecka på hvitfeldtska så kan jag faktiskt säga att den lever upp till alla mina förväntningar. En väldig schysst och go klass och väldigt bra lektioner :D

Däremot är schemat lite off...
Men den duger.

Har haft alla lektioner jag borde ha under en vecka förutom Fiol lektion och Japanska.
Fiol läraren är ganska ny så han har nog inte äns fått sitt schema och Japanska läraren var på begravning.

Något jag kan iaf berätta om är att jag har ganska bra läraren. Dan Hjelm t.ex. <3
As go lärare och sjukt komisk lärare, Glömmer aldrig citatet "Jag är lite seg" xD
Har även en matte lärare som ska vara väldigt bra, En riktigt bra Samhällskunskaps lärare o.s.v.
Kan hålla på i evigheter, Dock så skulle jag säga att jag föredrog Ingela som NO lärare. det är verkligen som man säger, i Gymnasiet så är lärarna inga idioter.
T.o.m. Svenska lektionerna har är roligare :D

Något som vi har gjort är bland annat Fått 11 sidor i Matte läxa, mätt upp 25 milliliter vatten på första labb timmarn och gjort en väldig rolig överlevnads grej på Samhällskunskapen

Här får ni några bilder också



Vårt Kemi klassrum, Vad tycks om lite mainstream Gymnasie bänkar? xD



Här får ni även en dålig bild på mig i labb salen. När vi labbar så är det halvklass. Labbkläderna är ganska härliga med lite hål här och där och lite roliga bilder på tyget (Y)
Förövrigt funkar dem utmärkt faktiskt.

Har även fått nöjet att lära mig alla namnen och endel efternamn i klassen xD

Ser verkligen framemot kommande veckor

Hasta La Vista! Vi ses :D

Don't Mess With Monkeys!

Okej. Även om jag inte har mycket lust att berätta om mina upplevelser i Mount Emei så kanske jag kan berätta om mina erfarenheter med Apor.

Efter att ha varit på toppen av berget så började vi promenera nerför. Halv vägs ner nästan så såg jag en apa nära bergsgången som många människor stod omkring och fotade.
Den var ganska så tjock men den var rolig att titta på :P

Min brorsa tog fram en Plommon och sträckte fram handen för att ge den till honom. Apan tog den och började äta.
Det såg roligt ut
Här kommer några bilder


Roligt eller hur? :)

Vi gick några hundra meter till och där var det en hel jävla apflock. Min Brorsa tog nu fram en hel påse plommon och ville ge dem i tur och ordning men den första apan drog istället med sig hela påsen O.O
Jävlar vad bråttom man ska ha då...
Lite efter det så tog en av aporna våra bullar och bröd och mammas Vatten...
Banditer! Dx


En annan apa snodde sedan åt sig en läsk föasla från en annan turist. Sedan satt den i ett hörn, Skruvade upp locket och började dricka xD
Den  drack dock läsken inte som man skulle och lite mer än 50% av det som fanns kvar i flaskan blev uthäld xD
Turisten sa något "Vafan... Nu slösade du bort min läsk!"

Samma dag fast några timmar senare var vi i ett Ap zone där det fanns hur många apor som helst.



Jao, Apor xD
Nu fanns det ett litet system på vem som får mat först o.s.v.

Den äldste apan ska fram och få käk först och han är ganska vänlig. Sedan fick småttingarna ta för sig.
Dem var inte alls lika snälla, Min Brorsa fick en apa på huvudet som var nära på att sno en påse kex. Sedan fick han en till apa på sig som ville ha käk men brorsan hade inget, så apan slog till honom hårt på pannan och hoppade iväg xD

Apor är minsann inte att leka med, Dem är din boss!!
Fick även höra några historier på vägen ner att det var en man som anlitades för att jaga bort apor från ett tempel område, En dag när han skrött med sina kompisar utan något att försvara sig med så blev han på hoppad av några apor på vägen hem och dem höll fast honom och en apa dunkade hans huvud i ett träd, Det hela slutade med att snubben låg på sjukhus i en halv månad.

Sedan var det även en parkerings kontrollant som lyckades göra aporna arga så dem puttade ner honom från berget... Inte en trevlig slut måste jag säga D:

Hursom helst. Watchout for Wild monkeys, You'll never know who's the boss!!

Hasta La Vista! Vi ses

RSS 2.0