Filmrecension- PRINCE OF PERSIA



I söndags såg jag film adoptionen av spelet Prince of Persia: the sand of time tillsammans med kontakt personen, Emilie.

Prince of Persia the movie.



Filmen var en Action/familje/Komedi/Romance/Historisk Fantasy Film. Den tar plats i forntida persien och handlar om en gatu pojke som heter Dastan. En dag när han snodde ett par äpplen hamnade han i bråk med Persiska soldater som jagade honom genom en persisk gata, Dastan var ganska atletisk och kunde med lätthet fly från sina förföljaren genom att hoppa på tak och bjälkar. Denna mod gjorde kungen Sharaman fascinerad och rörd, Han adopterade Dastan som prins.

Sedan dess har Dastan vuxit upp tillsammans med syskonen Garshiv och Tus. Han levde tillsammans med kungafamiljen av Persien och uppfostrades som en prins samtidigt som han tränades i strids konst för att bli en mäktig persisk krigare.
Tio år senare så ledde bröderna en attak mot den heliga staden Alamut när deras farbror, Nizams spioner berättade att dem sålde vapen till deras fiender. Garsiv ledde huvud anfallet. Dastan tog chansen och ledde en smyg anfall och öppnade upp en port av Alamut så att persiska soldater kunde med lätthet ta sig in i staden. Inom kort var staden ockuperat. Dastan lyckades få tag på en mystisk men vacker dolk från en av krigarna som såg ut o vara påväg ut från staden

En stor seger fest firades och dem i den ny ockuperade staden. Deras fader kom på festen där han fick en gåva av Dastan. En mantel som dem sägs komma från Alamut. Men Manteln var förgiftad och brände Kung Sharaman till döds. Dastan fick skulden och tvingades att fly. Tillsammans med Alamuts princessa, Tamina. På flykten fick Dastan reda på att Dolken han hade kunde vrida tillbaka tidsvattnet där endast han är medveten om vad som hade hänt. Under deras flykt så lärde dem känna en affärsman som levde på struts race. Lol... Denne affärsman hade även en skicklig svart kniv kastare som livvakt.

Efter vidare konfrotationer med farbrodern Nizam så får man veta att det är han som är den onde och huvud skurken (Prinsen trodde först att det var Tus). Tamina var tvungen o berätta allt om dolken och tidens sand. Gudarna hade förlänge sedan skapat människan men efter alla dessa år så såg gudarna bara girighet och illvilja i människan och fördömde mänsklig heten med en sand storm men en lite flicka bad till gud att skona dessa människor och förseglade sand stormen i en timglas som kom senare att kallas tidens sand. Flickan fick rollen att övervaka denna timglas och fick även Tidens dolk som gåva. Prinsessan berättade även att om man högg timglaset med dolken så kunde man resa mycket mycket långt bak i tiden och då kom Dastan tänka på en liten berättelse om Farbrodens hjälte dåd och avslöjade Nizams planer att ta tronen genom att låta sin bror dö under en jakt istället för att ha räddat honom.

Dem fick senare ta sig till botten av Alamut där de hittade timglaset. Efter en vild kamp med farbron så högg prinsen/farbron timglaset och sanden höll på att släppas ut. Kaos började dra in i världen. Prinsen lyckades dock hindra allt kaos att sprida sig och reste därefter tillbaka till den tidspunkten när bröderna intog Alamut. Prinsen avslöjade Nizam och fick till slut döda honom.

Filmen slutar med ett lyckligt slut. Filmen var ganska bra, Det var inte så mycket från spelet kvar i filmen förutom en princessa som kände till dolkens hemligheter och som fick samarbeta med prinsen, Tidens dolk själv och skuggan av den gamla röda tråden. I spelet slogs man dock mot massa Sand varelser som det kallades och inte mot människor förutom i början. Prinsen hade aldrig något namn i spelet men i filmen kallades han Dastan. Olikheterna är stora, vilket gjorde att man kunde istället se filmen som en vanlig film och inte en adoption av någon spel. Rekommenderas för ungdomar och familjen då det är en Disney film och den är inte så överdrivet otäckt. Den var t.o.m. lite komiska drag av sig.

Auf Wiedersehen och hoppas ni gillade min Recension :D

En dag på kontoret- Stormöte

Innan jag drog till stormötet svängde jag in i Hemköp i Nordstan för att köpa en Monster energi drink för att inte somna under mötet och vara med o disskutera fullt ut.

Dagen program bestod av en utvärdering av vårkampanjen, Ett Förslag om utbyte, En motion om One 2 one och om arkitektur tävling, Båda två skrivna av Albin Touma. Vilke kämpe glöd ändå, Han brinner för förändring :D
Sånna personer behöver vi nog lite mer av i Ungdomsfullmäktige. Never Theless

Den första Punkten blev det tjöt som tusan. Det snackades väldigt mycket om folk var mogna vid ett ungt ålder eller inte. Lols, Mognad har inte med åldern att göra, utan hjärn stimmulans! En 12 åring kan vara exakt lika mogen som vilken 18 åring som helst! Det handlar endast om stimmulans!

Sedan gick vi in på andra samtalsämen som t.ex. vad italienarna skulle göra när dem kommer till göteborg.
Utbytet resorna ska denna gång ägarum i italien där dem kommer få landa någonstans utanför rom, Eftersom dem var mycket äldre ville dem ha ungdomar mellan 15-18. Det var det som bland annat Gustav Göthberg vände sig emot xD

När den debatten var slut så hade vi två andra debatter om bland annat one 2 one och ett annat om att rusta upp skolorna. Jag har sagt det förut men jag säger det igen. VILKEN KÄMPEGLÖD! Om alla hade varit lika entusiastiska som Albin hade UF fått igenom hur många saker som hälst :D

Den sista punkten innan anmälan av nya motioner var om att vi skulle stödja ett uttalande som skulle vara med i en ansökan om att göteborg ska bli år 2013s nästa ungdomsstad. haha, WHY NOT! Det är göteborg! The METALTOWN och vi har lisberg och store glenn! Så varför inte?! :D Det finns nästan ingen stad i Sverige som har en lika aktivt ungdoms kultur än Göteborg. Vi har flera engagerade musiker och band och eventer för kulturella och ungdomar sker hela tiden! Man hinner knappast med i utvecklingen om vad som försegår xD
Frågan är om vi lever då...

Efter litet övriga frågor och Motioner som skickades till utskott så avslutades UF stormötet 2010-03-26
Ledsen för att den kom upp så sent :P

Auf Wiedersehen.

HAMMARKULLE KARNEVALEN

Idag var jag på hammarkulle karnevalen med Aida, Sara och Dennis.

Det hela började med att Aida ville hitta på något med mig under helgen och då tänkte jag genast på Hammarkullekarnevalen. Kände några personer som skulle dit varav 2 av dem var Sara och Dennis som vi känner gemensamt från UF. Så jag bestämde mig för att dra med henne dit och träffa dem. Några andra jag kände som jag visste skulle var med men kunde inte Joina var Malin och Emelie Norberg.

Hursom hällst, Efter lite jobbigt förberedande och sådant hemma så drog jag till brunsparken klockan 13:30 och där träffade jag Aida. Vi tog fyran mot angered och gick av vid hammarkullen. den stationen låg under marken så vi fick åka hiss upp till ytan. Sedan började vi leta efter Sara, Det tog ett litet tag och på kuppen sprang vi på Dennis. Efter ett tag så hittade vi Sara, Hon var typ gömd bland folk massan xD

Vi sprang runt lite i Karnevalen och det var människor som tusan, Inuti folk massan fick man knappt luft D:

Efter ett tag så blev vi trötta/hungriga så först drog vi hem till Sara för att hämta pengar. Sedan så drog vi till språvagns hållplatsen ner under marken, Sara glömde något hemma så vi fick sitta där nere och vänta på henne.
Passade på o flirta lite med Aida, Lol :P

Efter ett tag kom hon och vi äkte till Angered Centrum där vi åt på en lite Café. Aida åt en Pirog, Jag tog en kyckling sallad och Dennis och Sara tog typ Kakor och bakelser typ. Blev ganska nöjd med min sallad.

Sedan åkte vi alla in till stan. Sara och Dennis åkte hem lite tidigare så jag och Aida var typ ensama, Vi gick runt lite i nordstan och typ tog ett titt i Akademiska bokhandeln. Skulle även ta en titt i SFBok men den var stäng :(

Efter det så åkte vi hem. Kort sammanfattat så är det här typ min första Karneval på länge. Hehe... Vi får se om det blir någon gång mer. Fett värt med andra ord.

Auf Wiedersehen

BEFRIAD!!!!

Kan nämna att idag så blev jag ÄNTLIGEN befriad från ganska mycket med skolan :D

Igår satt jag och redigerade Death Note filmen, Satte ihop alla film klipp, Klippte och klistrade, Satte på effekter, texter och musik. Hela arbetet var klar klockan halv 3 på natten. Den blev ganska så bra. lol

Det alra bästa med det var att den kunde äntligen lämnas in och jag blev äntligen klar med ett av årets jobbigaste svenska uppgifter :D Cheers!

Gjorde även det sista Nationella provet idag, Matte muntligt, Det gick lite sådär men hoppas jag får bra betyg i matte. Igår hade jag även kinesiska prov så nu var man gärna ordentligt befriad :D
Nu har jag kvar:

  • 2 Inlämningar om pre-WWII inom SO
  • 1 inlämning inom Fysik
  • En debatt artikel (Som jag ändå inte tänker skriva då jag redan har skrivit en)

Auf Wiedersehen. Snart är det sommarlov btw :D

R.I.P. Paul Gray...

Idag fick jag nyheterna om att Paul Gray, Bassisten i Slipknot och något annat band hittades död på sitt hotel rum.

Sorgligt, Känner mig redigt tom... Sedan Michael Jacksons död så har minst 3 musiker dött D:

Först The Rev från Avenged Sevenfold, sedan legenden Ronnie James Dio och nu Paul Gray.

GUD VA FOLK SKA DÖ NU FÖR TIDEN!

Hursom hällst, Kan inte göra något annat nu än o önska alla dessa musiker Rest in Peace

Det är människor som har påverkat världen med sin musik och lagt sina markörer inom den musikaliska och Kulturella världen.
Med alla detta som händer nu känner man att en period har gått förbi. Sorgligt, But we have to move on.

Må Gud välsigna er, musiker. Må han vaka över er när påvägen till döds riket. REST IN PEACE

Auf Wiedersehen.

En musikalisk helg

Under denna helg har jag tillbringat största delen av tiden med orkesten.

Vi hyrde donnergymnasiets lokaler för 2 dagar där vi spelade mycket och övade på våra låtar.
Det som jag erkänner att jag failade med alra mäst var tiden. Kom alltid försenat xD

Annars gick det ganska bra.

Helgen slutade med en konsär uppe i Rebergskyrkan. Kom försent till genrepet med ungefär en halv timma :(
Kyrkan låg typ dold bland massa hus och runt hörnet till och med D:

Jag letade säkert i 30 minuter innan jag hittade den. Konsären gick bra iaf fast tycker det är synd att inte många kom och tittade på :(

Nu när vi snackar musik. Jag funderar på att spela på gatan någon gång igen. Det var kul :D

Om det blir av, kan väl de som läser bloggen titta förbi? :D

Auf Wiedersehen

Kanske det är dags att gå vidare.

Kanske det är dags o slänga det gamla och gå vidare?
Jag vet inte.

Efter att ha sätt hennes bilddagbok och läst några av hennes senaste blogg inlägg så känns det som om att det här kommer att sluta med att jag bara kommer att älska henne från distans. Don't want to live through that again, Så var det ungefär likadant för lite mer än 4 år sen med den förra tjejen jag var kär i.
Dessutom tror jag hon mår bättre av att jag inte är kär i henne. Min alra högsta önskan är att hon är lycklig och jag tror denne killen som hon gillar nu är en mycket bättre person en mig och kan ge henne denna lycka, något jag aldrig kommer lära mig eller ha chansen att göra.

Hehe. Jag kanske inte är så lyckligt lottat person när det kommer till sådant.
Försöker just nu o glömma henne. Det här kommer ingen vart.

Aja. Detta är nog en bättre slut än inget iaf. Jag har fortfarande lite andra problem jag måste lösa.

Auf Wiedersehen.

Spontan tanke

Här om dagen fick jag en spontan tanke.

Om jag lyckas få tid över i Gymnasiet så kanske jag borde forma ett Melodic Death Metal band med Black metal influencer för att spela med på fritiden.

Det är viserligen bara en idé som jag fick härmodagen när jag satt och lyssnade på Behemoth,Mayhem,Dark Tranquillity och At The Gates framför min dator. Viserligen spelar jag redan i Arsenik som spelar Nu Metal men jag vill inte bara associerad med en enda musik stil/form. hehe.

fast hoppas det verkställs iaf. men först ska jag fokusera på det nuvarande bandet.

Auf Wiedersehen.

Stay true Metal! \m/

Min utvärdering av LUFTEN ÄR FRI

Som ni många vet så har vi i UF nyss haft en två veckor lång vårkampanj vid namn LUFTEN ÄR FRI.
Kampanjen handlade mäst om ungdomskultur och gatukonst, Att esteter skall kunna synas, uttrycka sig och få uppmärksamhet i det offentliga rummet.

Här kommer en utvärdering om vårkampanjen från min synvinkel.
Vårkampanjen började den 3:e maj och slutade i söndags den 17:e maj. Kortsagt varade det mellan vecka 18-19.
Under denna kampanjen så har serier av aktiviteter tagit plats i stans kultur hus och andra platser. Aktiviteterna var oftast Workshops andra eventer. Två av de många evenemangerna var bland annat den stora manifestationen på Världskultur muséet den 5 maj och Bild och demokrati workshoppen på frölundakulturhus. Båda två kan man läsa om i separata inlägg i denna blogg.

Alla evenemanga finns o läsa om här (Okej, kanske inte detaljerat men åtminstone alla tider).
Själv har man även haft en miniarrangemang som också finns o läsa om på bloggen.

Under denna vårkampanjen skulle även flaggspel med vimplar hängas lite här och där på stan. På vimplarna ska det vara teckningar elr dikter som är gjorda/skrivna utav ungdomarna. Synd bara att jag inte såg en enda flagg spel i stan mer än på kontoret :(
Kanske missade det någon gång men jag tycker ändå det är synd att inte många skolor utnyttjade denna möjlighet. Jag känner lite att vårkampanjen var långt ifrån misslyckad men det syntes inte särskilt lyckad för den summan pengar som vårkampanjen kostade. Informationen om kampanjen var ganska luddig och det var ganska dåligt med marknads föring :(

Tycker UF Kan bli lite bättre på information om innehållet  och marknadsföringen av kommande vårkampanjer. Ska nog skriva en motion om det tills nästa stormöte för övrigt är nästa vecka

Well... Annars var det väldigt bra, Ganska kul t.o.m.

Auf Wiedersehen allen menschen

Dagens Musiker

Känns som om jag inte har gjort någon Update på länge.
fastäng jag inte har någon läsare så kör jag en nu iaf ;PPpppPP

I förgår var jag på Moshapocalypse där jag röjde en massa till skit bra underground musik.

De som spelade var bland annat Waste of Denial, Arcosolium, Creed of Sin, Armageddon Death Squad, Shift och Death maze.

Den spelningen var as bra. Malin var med under halva spelningen så hon såg inte alla banden :(
Men men... Det var skit bra :D
Nu har man fortfarande lite ont i ryggen och nacken, Huvudet gjorde ont typ igår också :P
Igår hände det inte så mycket mer än att vi hade gäster och så tvättade vi kläderna.

På tal om inläggets rubrik, Dagen musiker är Per Yngve "Dead" Ohlin, Före detta sångare i bandet Mayhem och Morbid. Och JAPP! Det är han som skärde upp sig på scen, Var galen och tog sitt eget liv med att skjuta sig själv med en av kapad hagelgevär efter att ha skurit upp båda handlederna.



Auf Wiedersehen :D


Gatumusik --> Träffa Randoms

Idag drog jag till centralen för att spela lite skönt gatumusik. Hade lagt upp det som facebook event så det var ett måste xD Synd bara att det kom så få :(

Aydan kom iaf med en kompis som jag tror kallas Alex. Hon var typ en liten söt sak eller något xD
Det var rolig så länge det varade. Ganska få stannade upp och tittade och jag ångrar lite granna att jag inte drog dit metro elr Gp :(

Hursom hällst, det gick ganska bra, Drog väldig många låtar på både gitarr och fiol.
Sedan hängde jag med Aydan och Alex och åt Sushi. Jag köpte en 10 bitars Sushi, Aydan tog en nudlar och Alex bestälde yakitori.
Det kostade lite men det var gott. Vid maten snackade vi bland annat om Manga och Animé och om Ungdomsfullmäktige (Aydan satt där förra året).

Efter att vi har käkat så följde jag med dem in i Nordstan där jag träffade Leila 8D

Sedan så vaggade vi lite fram och tillbaks i Nordstan, Ska jag va ärlig så kändes det lite som 2008, Nostalgiskt.
Mycket av deras samtals ämne kretsade kring Japanska idoler, BORING as hell.
Under den tiden vi vaggade runt i Nordstan så stötte jag på flera personer jag kände, Till exempel herr ordförande, Tim och Solveig.

Efter en lång tråkigt besök på en smycke affär så träffade vi två metalheads, yay! Äntligen människor av ens egen stereotyp, Vi snackade lite om hur jag skulle se ut Black metalized, Altså med CP tunga nitar, långt svart hår, pentagram på tyggen och så vitare, Fyfan vilken hårding altså xD
Leila och hennes vän var som vanligt insatt i idol pratet, som sagt, Boring :P

När klockan närmade sig 6 var det dags o gå hem.

Den här gatu uppvisningen var i samband med vårkampanjen Luften är fri. Kommer lägga upp en stor utvärdering av vårkampanjen sedan på söndag.

AUF WIEDERSEHEN :D

Black metal- En intressant musik scen.

Märkte att de senaste tiden börjar jag tycka att black metal scenen är en intressant musik scen :O

Det finns verkligen mycket o läsa om den. Verkligen mycket och det är intressant.

Inte minst Kyrkobränder, Mord, Självmord och Satanism.
Hur allting började i Norge och hur det blev så stort.

Bara när man läser om Varg Vikernes, Oystein Aarseth och Per Yngve Ohlin så får man reda på väldigt väldigt mycket.
Liksom hur Per Yngve "Dead" Ohlin tog livet at sig via massa skärsår och en shotgun kula och om historian bakom mordet på Aarseth... SÅ MYCKET O LÄSA!

För övrigt är det ganska nice musik också.

Auf Wiedersehen och förlåt för torra inlägg :P

Bild och demokrati Workshop

Igår var det en workshop på Frölunda bibliotek om ungdomskultur och bild.

Det var mycket med måleri och bild. Det var väldig rolig och jag typ målade mäst xD

Var där tillsammans med Sara och Ellen. Där befann sig också en ADHD kille som målade med oss och var översocial xD

Det fanns flera saker man kunde göra, Man kunde fylla ut på en gigantisk bild med små bilder av sin framtids vision i cirklar som arrangörerna kallade för bakterier xD

Såhär blev resultatet:



Hope you liked it :P gjorde ganska mycket på det här, Den som hittar alla bilder jag har gjort får en kaka :D

Målade även med kritor Fyra bilder: en Fallen ängel som är omringad av mörker, en surrealistisk "Hav av tårar" klassiker, En Pentagram med satan inuti med Mayhem logga med texten "When it's cold and when it's dark, The moon can obsess you." Den raden är tagen ut Mayhem låten Freezing Moon som är för tillfället min favorit Black Metal låt och på den sista bilden gjorde jag bara någon snabb producerad dålig målad Manga gubbe :D

Dessa bilder kanske skall ställas ut på en åtta (Spårvagn åtta i göteborg) någon gång så håll utkik efter dem :D

AUF WIEDERSEHEN MENSCHEN!

IBANEZ ÄGER! :D

Idag så bestämde jag mig för att besöka några musik affärer här och där idag för att testa elgitarrer och gemföra typ. Ibanez har nog varit det som kändes bäst :O

Lixom, dem gitarrer na har bra delar o utrustning och såg inte särskilt dumma ut häller och kändes ganska gött o spela på.

När jag var på MUG (Musik utan gränser) så hittade jag det här:


Den var as snygg :O Inte så bra delar då den hade endast en volym turner och inget för tone, Den hade inte häller någon svajer men 8 strängar!!
Testade o spela på det, Det var förjävligt svårt D: Lixom halsen var as fet och det var jävligt dryg o försöka Barea, Nu fattar man lixom hur bajs duktiga Meshuggah är och hur jävla äckligt duktiga åtta strängade gitarrister är.

Det fanns också en med sju strängar där. Den kändes helt okej och den var snygg också, Det som är skönast med den är att det gick o ta några ackorder på, Det som var alra skönast med den var att man inte behövde stämma ner den så mycket för att få fram de lägsta tonerna och det kändes nästan som att spela på en vanlig gitarr med 6-strängar.

Kommer dock bara köpa en gitarr med 6 strängar, Känner mig för dålig för mer än det :P

Auf Wiedersehen meine Leser :D

THIS IS BORING! WEEKENDS SUCKS!

Förutom Spelningen fredags så har denna helg varit TRÅKIGT! PLATT! Och DEPRIMERANDE!

Ingenting händer! Nästan inget o göra hemma än o sitta och stirra in i platt skärmen och bara hoppas på nånting
Är lite avundsjuk på dem som befinner sig i Tjeckien nu och har kul :(

Lyssnar även lite på mörkt och ond Black Metal för att bosta lite på min nuvarande status.
Ganska bra musik förövrigt. Det ryser verkligen igenom kroppen av den mörka atmosfären 8D

Funderar på om det är värt o Memoriera Per Yngve "Dead" Ohlin... Lol... :P

Auf Wiedersehen


REVOLUTION!!!!!!

Efter en tränings pass i kungfu med 120 armhävningar,situps,sidohävning och rygghävning, knäböj, 100 tåhävningar och 30 benlyft på ribstol så känns kroppen utsletet och slakt.

Skönt ändå... att kunna träna ut musklerna så mycket men det var spänt som fan så när jag kom hem så bad jag brorsan slå mig 3 gånger på armarna. då la det av lite.

Fast på vägen hem så såg jag en tidnings annons och jag stirrade in i den med häpnad!

Det här är artikeln

Helt otroligt! Helt oacceptabelt! Alliansen förtjänar inte detta! Svenska välfärden kommer att krossas D:

Nu har jag bara ett ord i sinnet: REVOLUTION!

DET GAMLA SKALL STÖRTAS I GRUSET!
NER MED KAPITALISMEN!

Det var ord som ekade i mina tankar. Pengar är roten till all problem.

Haha... Känner mig som Vladimir Lenin xD En sann revolutionär och en sann kamrat<3

AUF WIEDERSEHEN GENOSSEN! :D VI SES KAMRATER!

UF MANIFESTATION!

För er som har missat det här nu så var det en stor UF manifestation på värld kultur muséet.

Det var workshops, Klotte plank och massa annat roligt :D
och ÖPPEN SCEN!!

Kom fram ungefär vid halvfyra tiden till VKM efter att ha slutat skolan.
Det var ganska få där först. Bra att Benjamin, Ted och Aida fanns där iaf så att det fanns några o prata med.

Jag skulle öppna den öppna scenen så jag hade med mig Fiol och Gitarr.
Min sett list bestod av 5-6 låtar. 3 på Gitarr sång + Extra nummer och 2 på fiol.
Extra nummret var på engelska tillskillnad från de andra låtarna som var kinesisk folk musik :)

Det var as kul o uppträda iaf. Hehe :D
Satt även och klottrade lite på klottplanket:


Min lilla mäster verk och så:



Nu kommer en dålig fråga på den här bilden, Fastän jag vet att nästan ingen kommer svara så postar jag den iaf

Ett av dessa tre loggor tillhör ett kändis band, Ett av dem tillhör mitt metal band och ett av dem är min logga som jag använder i mitt solo projekt.
Vilken är vilken?! :P

Den som svarar bjuder jag på kaka xD

AUF WIEDERSEHEN MENSCHEN!

SKONA OSS FRÅN ONÖDIGT SHIT!!!

Gjorde nationella prov i kemi igår och labrations delen idag.

Det gick skit bra, mycket lättare än vad jag förväntade mig :D


Labrations delen var lite seg dock men det var inte särskilt svårt. Teoridelen var ungfär lika enkelt men vafaaan...
Det var en SO fråga med i provet!

Skona oss från Inrelevanta frågor på ett KEMI prov som nästan inte ha ngt med samhällskunskap o göra! D:
Rästen av teoriprovet var ganska lätt.
Fick dock lite hjärnsläpp på dem två sista uppgifterna :P

Auf Wiedersehen!

Att simma som en sten.

Idag visade det sig att vi skulle göra simtest på sista lektionen, och inte vilket simning som hälst: Vi skulle simma klädsim xD
Yay!

Sprang hem innan simtestet skulle börja och packade snabbt en påse med badbyxor, handduk, mjukis pyxor och en lätt tröja.

Efter att vi hade bytt om på Valhallas simhall så var det duschning innan man fick gå ut till basängen. Det kändes skumt att duscha med kläder på. Man kände att kroppen blev typ 10 kilo tyngre xD
Sebbe var smartast som körde skjorta.

Stor kärlek till att simma med kläder på, Kroppen kändes jätte tungt och man kunde simma särsklit snabbt då kläderna typ drar dig i vattnet. Yeah... gött <3
Det blev lättare att simma sen när man drog av sig allt och bara simmade i badbyxor!
Det gick bra en lång sträcka men mitt i allt fick jag kramp D: AAAAAAAJ
Fick ta det lite lugnare en sträcka enda tills krampet la sig lite och jag kunde simma snabbare igen.

yay. Missade även Kinesiskan p.g.a. Simtestet. Ett plus på det och delvis inte :(


Auf Wiedersehen Menschen <3

Lolz

Följ min blogg med bloglovin

Yeah... Nu kan man göra det... Inget mer o säga :P

Följ bloggen på Blogg lovin typ xD

16 år... YAY

Jahopp... Då var man 16 minsann...

Vad kan man säga. Det kändes som en vanlig dag idag. Ganska få sa grattis till mig i klassen och dagen kändes ganska normalt. Framtills jag kom till Ungdomsfullmäktiges kontor.

FYFAN altså, Jag älskar UF folket xD

SÅ fort jag kom in i kontoret, alla bara typ: GRAAAAAAAAAAAAAATTIIIIIIIIIIS HEEEEEEEEENRYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!
och sjöng "Jag må han leva" <3
Shit altså. SÅ sköna människor!


Iaf... 16 nu då, Känner inget specielt mer än att jag är ett steg närmare myndighet, en ny elgitarr, gymnasiet och riktiga livet.
Skönt att denna födelsedag inte va som de flesta andra åren då det totalt förstördes av idioter omkring mig.

Hoppas det går bra i framtiden

AUF WIEDERSEHEN

P.s. Förlåt för att jag är sämst på att blogga :P

INTERNATIONALEN

Upp trälar uti alla stater,
som hungern bojor lagt uppå.
Det dånar uti rättens krater,
snart skall utbrottets timma slå.
Störtas skall det gamla snart i gruset.
Slav stig upp för att slå dig fri.
Från mörkret stiga vi mot ljuset,
från intet allt vi vilja bli.

Upp till kamp emot kvalen!
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.
Upp till kamp emot kvalen!
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.

I höjden räddarn vi ej hälsa,
ej gudar, furstar stå oss bi.
Nej, själva vilja vi oss frälsa
och samfälld skall vår räddning bli.
För att kräva ut det stulna, bröder,
och för att slita andens band,
vi smida medan järnet glöder
med senig arm och kraftig hand.

Upp till kamp ...

I sin förgudning avskyvärda,
månn' guldets kungar nå'nsin haft
ett annat mål än att bli närda
av proletärens arbetskraft?
Vad han skapat under nöd och vaka
utav tjuvar rånat är,
när folket kräver det tillbaka,
sin egen rätt det blott begär.

Upp till kamp ...

Båd' stat och lagar oss förtrycka,
vi under skatter digna ner.
Den rike inga plikter trycka,
den arme ingen rätt man ger.
Länge nog som myndlingar vi böjt oss,
jämlikheten skall nu bli lag.
Med plikterna vi hittills nöjt oss.
Nu taga vi vår rätt en dag.

Upp till kamp ...

Till krigets slaktande vi dragits,
vi mejats ner i jämna led.
För furstars lögner har vi slagits,
nu vill vi skapa evig fred.
Om de oss driver dessa kannibaler,
mot våra grannar än en gång,
vi skjuter våra generaler
och sjunger broderskapets sång.

Upp till kamp ...

Arbetare, i stad på landet,
en gång skall jorden bliva vår.
När fast vi knyta brodersbandet,
då lättingen ej råda får.
Många rovdjur på vårt blod sig mätta
men när vi nu till vårt försvar,
en dag en gräns för dessa sätta,
skall solen stråla mera klar.

Upp till kamp ...

Regeringarna oss förtrycka
slå ned tyrannerna giv fred!
Med värnpliktsstrejken skola vi rycka
just deras bästa vapen ned!
Komma mot oss sen de kannibaler
stå vi alla så som en,
och deras morska generaler
från ståt och makt skall plockas ren.

Upp till kamp emot kvalen!
Sista stiden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.
Upp slå ned allt det gamla,
tålamodet är slut!
För frihet vi oss samla,
förgöra våldets krut!

1 maj- "UPP TILL KAMP KAMRAT!"

Hade bestämt mig för att lyssna på mötet som Socialistiska Partiet höll idag, den 1 maj, Arbetardagen.

Kom fram till Järntorget vid 12 ungefär, Det slog mig hur många Arbetar partier som samlades på Järntorget då o.o

Det var inte bara svenska kommunist/socialist partier, utan även från utlandet :O
bl.a. från Palestina och Iran.

Det var rader av personer som höll tal under första maj firandet. Bland annat:
Amanda, gbg mot rasism Amanda från Gbg mot Rasism

En 1 maj  veteran En 1 maj veteran från mellanöstern (tror jag)

Tant som var emot PalestinaEn tant som argumenterade emot Israel.

ArbetareEn kille från ett arbetarmakt.

och

Volvo arbetare en anställd på Volvo

Även om de sickade in på olika linjer var målet detsamma: Störta det gamla i gruset!
Ner med Kapitalismen! Jämlikheten skall bli lag!

Det var mäktigt och jag fick med sig några material hem.

Innan mötet tog slut så stod vi alla deltagande och sjung på kamp sången och Socialismen och Kommunismens national sång, INTERNATIONALEN.

Mäktigt :D

Auf Wiedersehen kamrater :P

Svårt o bestämma sig :S

elr     

Yeah... Har lite svårt o bestämma mig.

hade först tänkt köpa en Les Paul gitarr men insåg även att Ibanez var ganska nice.

Nu har jag svårt o bestämma mig vilken gitarr jag ska köpa :S


Kommentera gärna era åsikter!


Auf Wiedersehen

STOCKHOLM OCH DEMOKRATI VERKSTAN del 2.

På natten samma dag som vi anlände till Stockholm så bestämde sig många för att dygna. Våra läraren som följde med hade tydligen satt regler för att det skulle vara tyst vid 10 och vid 11 skulle alla vara i sina rum. Vi dissade de flesta reglerna så fort klockan slog 12. Det var ganska kul o dygna fast de flesta av oss failade två timmar innan vi "skulle upp"

Jag hade totalt sovit i knappt en timme den natten, Så jag fick dricka ett kopp kaffe vid frukosten.
Det som förvånade mig var att Kattis och Asrin faktiskt somna till slut när dem höll på nästan mäst under natten xD

Efter frukosten så packade vi alla våra grejer, Chekade ut och började vandra mot Riksdagen där vi skulle syssla med ett politiskt spel som kallas Demokrativerkstan.
Innan vi kom fram till riksdan kom vi fram till stads huset:


Den var ganska så fint, Detta är resultatet av åratals arbete bekostat på våra skattepengar.
När jag såg det här tänkte jag på Gustav Möllers citat: "Varenda bortslösad skattepeng är en stöld från folket."
Jag funderade på om denna citat går o applicera på denna monument med tanke på hur det ser ut i Sverige nu.

Efter en lite sträcka extra var vi framme vid riksdags huset som var förvånansvärt ÄNNU större :O
Riksdags huset.

När vi var framme så gick vi in i ngn konstig grann byggnad och där vi skulle syssla med Demokrati verkstan.

Efter att ha hängt av oss i skåp så förberedde vi oss för att spela Demokrati verkstan. Vi blev tilldelade olika roller, Var o en av rollen var politiker och satt i ett av fem följande parti: Gemenskaps Partiet, Värde Partiet, Frihets Partiet, Balans Partiet och Solidaritets Partiet... ganska lama namn, jag vet xD

Jag hette Liam och satt med i Gemenskaps Partiet som visade sig vara ett socialistisk parti och regerings partiet, yay! :D
Under spelets gång skulle vi debattera kring två propostioner. Ett om att plantera in microchip i människo kroppen och ett om Kampsport. Vi vann alla voteringar :D

Kändes ganska nice, Efter DV så gick vi in i Riksdagshuset. FYfan vilken säkerhets nivå, Det är mer strickt där än ngn flygplats :O
Vi fick hänga av oss allt, Fick inte äns ha mobil i fickan så det blit inga kort på riksdags husets insida :(

VI lyssnade även på ett utskotts möte om Lärar utbildningen, Jag höll på o skratta hjäl mig hur idiotiska centerpartiet var i den debatten xD

Efter att ha lyssnat ett tag så gick vi mot centralen där vi skulle resa hem mot götet igen. Vi åt lunch på Jensens igen och vi fick även käka på glass buffén :D Jag åt två estetiskt dekorerade glassar som jag gjorde själv, Synd bara jag glömde ta kort på det :(

På vägen hem så var det ganska många som sov. Jag sov lite grann, Satt och läste en del också.
Efter tre timmars resande var vi tillbaka i götet.

Ska jag vara ärlig så äger fortfarande Göteborg Stockholm. Tycker det är skönare här lixom, och så är jag göteborgare så ja xD

Auf Wiedersehen.

RSS 2.0