En Dag På Kontoret-WORKSHOP SKOLA

Kom till Ungdomsfullmäktiges kontor direkt efter skolan som slutade rätt tidigt. De som var på kontoret var nog de vanliga folket, Mr. Deak, Nelly, Emilie och Evaloo... Var är Monika? Hmm :/

Anyways, idag skulle det vara ngn workshop om skolan, typ vad som är dåligt och hur vi kan göra det bättre.

Innan vi drog dit så satt vi och fika i köket med kladdkaka och bullar :D
Samtals ämnena handlade bland annat om politik som t.ex. vänsterpartierna som är ännu mer vänster än Vänsterpartiet Socialisterna. Det snackades mycket om Rättvisepartiet Socialisterna, Kommunist Partiet (r'arna),  och Socialistiska Partiet och om personalerna inom dem partierna.

Fick även veta att Göteborg var en gammal Arbetar stad vilket förklarar lite varför det är så många Socialistiska organisationer här :O
Nice! Skönt o veta att det finns vettiga människor här i sveriges "baksida".

- Upp till kamp! Kamrat :D

Vi pratade även om protestet mot moské bygget ute i hisingen. Evaloo & Co var tydligen där och demostrerade för Moské bygget och det visade sig att det blev batonger och sånt under processen :( FASCISM!
UMR var också därborta och demostrerade så jag hoppas att folket där klarade sig.

När det kom lite mer folk så drog vill till "kartrummet" där Workshoppen skulle hålla hus. De som kom var bland annat Danni, Sara, Dennis och Albin. Vi gjorde en lång lista på saker som vi tyckte var dåligt med skolan. Klassikter som Mobbing, orättvisa, Bamba mat och Dålig personal togs upp. Jag tog även upp saker som Segrergering.

Sedan skulle vi plocka fram dem vi tyckte var viktigast genom att pluppa. Det roligaste var att det som fick mäst plupper var ngt om rökning xD. Vi skulle sedan göra en sketch om en röd tråd igenom det som vi tyckte var viktigast och Coffes grupp totalt ägde ut alla andra! Min grupps sketch var lite sådär :(
Men det roligaste är att vi skulle vända på situationen sedan och göra hur det hade varit om problemen var lösta xD

Sedan var det saker som vi ville ha i skolan. Det som kom upp var bland annat One 2 one (ALBIN DÅ!), Bamba mat och hemlig provrättnings jury :O
Sedan skulle vi göra sketch på det och vår grupp körde lösningen: VÄLKOMMEN TILL HOGWARTS!!! XD (Yeah! Den perfekta skolan!)

Jag tror väldig många håller med om att det är viktigt med bra utbildning och att skolan ska vara trevlig och att man ska trivas. Synd bara det att det inte är så! Ngt jag tycker staten borde satsa mycket mer på är utbildningen! Men nu istället förlorar allt fler läraren arbeten och skolor stängs ner. I min skola suger bland annat maten och miljön! HELT OACCEPTABELT!
KOMIGEN MÄNNISKOR! Är inte det så att vi är framtiden? Därför skall det statsas mycket mer på utbildningen och skolan! VI kan inte bli framtiden om vi fått en dålig utbildning och en dålig skolgång! and THAT'S THE TRUTH!!!

SATSA MER PÅ SKOLAN!


Det var nog allt för denna gång.

Auf Wiedersehen :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback