Yuanming Garden, Old summer palace

Old summer palace



Yuanmingyuan är en av de största nationalparken i världen. Den byggdes under Qing Dynastin mellan 1700-talet till tidigt 1800-talet.

Det kallas på engelska för Old Summer Palace. Det är en samling av 3 gårdar av sjöar, vackert landskap och palatser. Det dinns även templar och bibliotek där i, en gigantisk paradis för den kejserligga släckten och regeringen. Bodde säkert ganska många Eunucher och sånt här också.
När den var som störst och populärast tillhörde bl.a. Beijing Universitets och Qinghua Universitets campus Yuanmingyuan. Även Sommarpalatset var en del av Yuanmingyuan.

I gården finns det stora dammar som människorna grävt sjäva när man byggde själva palatsgården. Allt jord har dem senare lagt på högar vilket blir alla berg o.s.v. som finns i gården.

Efter den andra Opium kriget brändes hela parken av kolonisatörer. Sedan under Kinesiska Republikens tid så plockades byggstenar från ruinerna av parken för att bygga upp hus och annat i staden samt så togs väldigt mycket antikviteter från själva gården. Idag håller man på o försöker åter uppbygga stället och återställa det som var förstört. Här kommer några bilder. btw, Bilden åvan är från en modell.

yuanming damm

En sådan här damm.

Kockos nöt :D

Kokos nöt, Fanns o köpa i själva parken. Det är väldigt uppfriskande och smakar gott :D

Fin bild

Tyckte den här bilden var bra. Det är typ Neckros festivalen snart i yuanmingyuan, därför har dem typ fullt med neckroser :D

Ett av ruinerna

Ett av ruinerna. Ser ganska västerländsk ut enligt mig. Arkitekturen beror på att Qing kejsaren Qianlong var förstjust i västerländskt kultur och det märks xD
Här är typ fontängården, Här ska många fontärner ha byggts och det ska ha låtit så mkt att man var tvungen att göra tecken för att få folk att förstå vad man vill.

Labyrint

Bild från en gigantisk labyrint i gården. Qienlong byggde den under hans tid. I mitten finns det en Pavillion, Där brukar han sitta vid midhösten som det kallas, en högtid i kina. När han satt där i mitten så beådrade han sina konkubiner att bära på lyktor och gå omkring i labyrinten. Den som när centern först ska få belöning. Kan tänka mig hur kul han har det i mitten på sin tron medans han tittar på när sina konkubiner är helt lost i panik i labyrinten. Labyrinten i sig är inte särskilt svårt men folket var mycket kortare på den tiden.



Tyckte den här vyn var ganska fin, Får även en liten kines på köpet xD



En jävligt fin fisk xD



De tolv Stjärntecknena i kina. Dessa är bara Kopior. Av originalerna finns det 7 här, 5 stycken ska finnas lite här och där. Har hört att det finns 2 i frankrike xD



En sista bild på modellen.

I nästa inlägg kommer jag att berätta lite om en Restaurang vi åt på eller lite om The MYTH, En Tv-serie baserad på Jackie Chan filmen som jag gillar. Snart ska jag även resa till Sichuan och från där till Tibet sen till USA och till Shanghai. Bara mamma har med sig dator så jag kommer inte att dra upp bilder :(

Auf Wiedersehen tills dess!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback