KONERT MED HVITFELDTSKAS SYMFONIORKESTER!

Igår (Torsdag) hade Hvitfeldtskas symfoni orkester konsert på Artisten.

Titeln var Harry Potter v.s. Bela Bartok, Sekunderade av Gösta Nystroem, John Williams, Johnny depp, Antonio Dvorak och Camile Saint seans.

Vi skulle spela stycken ur bl.a. Harry Potter och Pirates of the Caribbean och även Schindler's list(med fiol solo), men även klassiska stycken som Dvoraks Rondo med El bas solo (Låten är egentligen skriven för cello), Ungerska bilder av Bela Bartók, Danse Macabre av Camile Saint-seans (med fiol solo här också) och även en känd teater svit av Gösta Nystroem.

Konseren blev riktigt lyckad och jag är nöjd med min egen insats men ännu mer nöjd med hur resultatet av vårt arbete blev. En stor, scenisk succée
Vi gjorde massa av roliga saker. På Nystroem så klädde några av oss ut till Renässans män och kvinnor och spelade eller bara gick omkring för att hälsa på publiken, det såg riktigt läker ut vill jag säga:
På sista satsen i Nystroem så skulle några stycken ha på sig mask (Bl.a. jag) då satsen hette "Maskspel"

När det var Schindler's list så spelade inte jag för att det var kammar orkestern som skulle köra den med Victoria stjerna som solist. Det var riktigt fint.
Efter det vare Harry Potter. Vi gjorde något väldigt roligt sceniskt när vi skulle börja spela den. När temat gick så kom bassisten Christoffer in med ett blixt målad på pannan och troll kars mössa och den fina Trollstaven som var en halvmeter lång pinne med ljustråd virrad om den. Han kom in med staven och sa "Hello, my name is Harry Potter." och gick sedan fram till Dirigent stället och skulle dirigera. När han försökte första gången sade orkestern "Ah! Ah!" och skakade på huvudet. Han försökte igen och vi upprepade. Efter tredje gången lyste spotlighten på entrén till rummet och vår dirigent, Martin Bagge kom in iklädd i trollkarskläder med mössa och glasögon. Slagverkarna slog i lite smått för att höja stämningen medans Martin vandrade mot Harry som försökte försvara sig. TIll slut tog han trollspöt och dirigerade med ansikten mot publiken och vi började spela satsen som heter "VOLDEMORT"

När Harry Potter var klart så vare paus. Pausen slutade med ett litet surprise från några i orkestern som formade en skörövar skepp och gick igenom massan varav signalerade att pausen var slut och dags att spela Pirates of Caribbean. Det var maffit som tusan och det blev riktigt bra. Här klädde sig några stycken ut sig till Pirater och vi höll på o fäktades lite granna innan Martin kom in iklädd sjörövar kaptens kostym och ropade ut ett kommando och orkestern sa "AJAJ KAPTEN!!!" och låten drogs igång.
Efter Pirates skulle vi kompa ett elbas solo på Dvoraks Rondo och efter det spelade vi Ungerska bilder av Bartok. Förövrigt så är vi inte längre pirater här xD
Min favorit sats ur Bartok var nog satsen Björndans som hade en skön rytm och melodi med Blåsaren

Tillsist var det dags att spela DANSE MACABRE av Saint seans. Där hade vi en solist som klädde sig i Sklett kostym spelade på olika ställen under hela låten i lokalen. När hon spelade så lyste spotlighten på henne.

Föreställningen blev en Succé och jag är riktigt nöjd, Nästa grej vi ska öva är Requiem av Mozart!

SES!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback