spelrecension: LINEAGE II

Det var länge sen jag recenserade något. Och nu tänkte jag börja skriva några recensioner igen. Startar med detta spelet:

Lineage II front page

Lineage II är ett koreanskt MMORPG av spelföretaget NCsoft. Ett Koreanskt spelföretag som specialiserar sig på MMOn, Andra kända titlar är bland annat: Guild Wars och AION.
Lineage II är som en uppföljare till NCsoft tidigare titel: Lineage, som var ett av de stora MMO spelen på 90 talet när ULTIMA ONLINE var bland de dominerande titlarna inom branschen. Spelet släpptes 2003 som ett "Pay to play" spel. Förra året dock så släpptes spelet på nytt med nya updateringar och förbättringar som ett Free to play spel. Sedan dess att spelet blivit gratis har spelar baset i principen kvadrerats varav väldigt många av de nya spelarna har fortsatt spela!

Jag tog ett titt på spelet förra hösten och jag måste säga att spelet har verkligen åldrats väl!
(Jävlar vilken dålig screenshot)

När du gör en karaktär får du välja mellan 6 olika raser: Människor, Alver, Mörkalver, Orcer, Dvärgar (Jag lovar er, de är mysiga i Lineage2) och Kamael som liknar människor MEN har en vinge (Dessa är lite dryga att köra som då deras klasser är köns låsta, Jämlikhet, Ohyeah). Samman lagd finns det en HEL DEL KLASSER man kan spela som och varje ras har sina egna set av klasser. Man väljer dock mellan 2 olika grund klasser (Fighter och mystik) när man gör karaktären (Dvärg och Kamael är de enda raserna som bara kan välja Fighter). Sedan vid level 10 så beroende på vilken ras du är får du välja mellan olika subklasser, De Generella klassmekansimerna är dock fortfarande standard men alla spellsen varierar och det finns spells som bara är tillgänglig hos en subklass av den rasen. T.ex. Om du väljer att vara en "Rogue" som Dark elf får du en helt annan set av spells än om du vore en liknande klass som Människa (Vissa spells kan dock påminna om varandra). Vid högre level kan man även välja en subklass som man levlar separat (Detta är dock ganska vanligt för Sydkoreanska spel, Koreaner älskar klass promotions?).

Förutom en hyfsat unik rollmekanism för ett MMO så har även spelet, trots sin ålder, en väldig snygg och välpolerad grafik!:




En riktig ögon godis må jag säga.
Gameplay messigt måste jag nog säga att det är där det känns mest som ett gammalt asiatiskt spel, Man styr inte med piltangenterna eller W,A,S,D. Utan hela förflyttnings mekanismen är baserad på Point and click. Det kan kännas väldigt udda när man är van vid att vandra med hjälp av tangentbordet, överlag är det ingen bigdeal, Det mesta fungerar som vanligt mmo, Man trycker på ett monster så börjar man slå den och sedan använder man F1-F12 som quickslots shortcuts(Vilket är vanligt, speciellt hos äldre asiatiska MMOn) för att använda spells.

Man får quests som man kan utföra och dessa involverar en oftast de vanliga typer av quest man brukar göra i MMORPG, dock finns det quest med roligare innehåll, Jag har dock inte kommit så långt ännu så jag kan inte yttra mig så mycket om questen.
Världen är ganska stort och det finns mycket och göra, Men jag har som sagt inte testat på allt ännu, Men av det jag sett av spelet så har det varit väldigt tillfredsställande och spännande om inte minst. Det är ett spel som inte bara är Gratis, Utan har även väldigt mycket att ge inte bara för att det är gammalt utan också för att den har åldrats väldigt väl!

Jag ger den ett betyg på 8/10 och rekommenderar detta för er som vill testa på något nytt, Speciellt om du är intresserad av MMORPG!

VI SES!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback